Wednesday, January 26, 2011

santai malam

hello..selamat pagi semua..hari tok nak share skit...petang marek mek duak isteri terchenta tek konon berjogging di taman sahabat..bukan apa..lama juak sik regang2 otot sama2 nak..seperti biasa orang sia sik berapa rami tapi keadaan ya buat aku sgt selesa..Area ya nama aja area cina nak tapi aku suka komuniti kita orang sarawak tok..tempat cina ka..tempat melayu ka..pasti semua bangsa ada pegi sia..ada yang duduk...ada yang memadu asmara..ada yang duduk lam kereta aja..ada yang jalan..ada yang belari..ada yang main tikam2 bola ngan anak..macam2...warna warni bangsa sia..best..sungguh selesa....toilet yang bersih dan terjaga dgn bait..apa agik kitkorg mau? semua ada la.. semestinya sikda la orang jual2 makan2 sia..nak pegi makan p seberang jak..ada SCR sia..tapi mek duak tek pegi area 101 sia..jalan ya aku sik tau la..area tok best..stall makanan nang banyak..nak makan apa? halal ada..sik halal pun ada...aku pekena la Ayam penyet sia malam tek.. yer..maka kak jogging..makan baru..ahaha...ney nak kurus..tapi ayam penyet nya boleh tahan..RM6 jak..paha manok punya besar..sik abis mkn mbak pulang...ehehe...sambal nya aja sik berapa pedas..mungkin sebab area cina nak..mungkin pakcik ya sik molah nya pedas..sigek gik..satay pakcik ya nyaman aih!..

ish...pegi la sia hoo..nyaman mkn sia..pat nangga astro skrin besar..ahahaha..sik nangga muka ku melopong nangga skrin ya nangga Livepool main mlm tek? (siaran ulangan) ahahaahaha..
ok enjoy yo!

k

j

satay lover

101

barli peng

Monday, January 24, 2011

Try Test II

Haiyi...lama sik jumpa..atau aku lama sik jumpa kitakorg? ehehee..hmm..ari tok selasa...aircon panas diopis...gago ngan SKT agi..semua last minit..marek sickleave sebab belakang aku sakit..ntah kena apa ka..mungkin mbak ku main sementen last week ya..salah urat kata orang tua...tapi dah ok sebab marek dah diberi dak doktor pain killer yang telah mengillerkan pain belakang aku ya...sikda cerita banyak la minggu tok rasanya...dibah tok aku ada engkah 3 igek gambar test lens baru aku ..17-50mm f2.8. teknik strobist..puas ati aku gambar2 dibah tok seperti yang aku mau..ntah menjadisik strob ku tok?..hmmmm...biar yang pakar jak komen..


p/s: Gambar gambar di bah sikda edit..fresh dari kemre..

IMG_2006


IMG_2007


IMG_2025

Wednesday, January 19, 2011

.....tru uji test.....

Helo...ari tok khamis..petang tok sik sabar nak megang benda baru lagi..so tok pun ada gambar dari barang baru.sik juak lama makey..lom pass gik makey..so modelnya aku n bini terchenta la hoo..ehehehe..






Tuesday, January 18, 2011

Duta blog

Elo..selamat hari biasa kepada tak urang..ehehe..aku tok kekangan idea nak blogging..so aku masukkan gambar duta blog aku tok iaitu anak aku sendiri..ehehe..taken with 50mm lens..taken by my wife time aku cuci kereta..ahahaha..lom ada gik gambar2 sebab aku sikda idea dan sikda masa keluar..mala jak bizi..maklumla..
mun bujang nyaman..sik pulang2 ke rumah pun sikpa hoo..ngambar sampei battery abis..ahahaa..ok..bubai..

p/s: walaupun sik sharp tapi bagi aku ada story gambar tok..i mean da first photo..

don't leave me papa...

yes!..i'm going to walk papa..

Wednesday, January 5, 2011

cuti-cuti dipantai II










haiyi..Tahun baru dah 6 ari...mood masih nak cuti...idea kosong..KITLENS aku rosak pulak saat aku bo lui...layan jer lah gambar2 saat-saat akhir aku makey kitlens aku ari ya....tedah...


p/s : kebanyakkan photo wife aku ambik...so how's her shot?

Monday, January 3, 2011