Sunday, April 18, 2010

selamat tinggal kamera Canon A470ku...

sedih sangat sedih apabila kamera aku yang sangatku sayangi dah menunjukkan tanda2 kerosakan..sik sampey pun 3 tahun aku makey alu nya "sakit"....andaikata la aku dapat repairnya kan bagus...ari tok pun aku masih sedih...mun ada kawan2 yang nangga post aku tok yang ada idea kamera aku tok dapat servis ka...dapat repair ka madah dengan aku...kamera tok "nyawa" aku sebenarnya...tedah...WAaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!...
tolong...ada idea ka?

contoh 1

contoh 2

contoh 3

contoh 4

inilah kamera yang aku maksudkan....

p/s : asai ke nuan...agi enggau aku begulai..... : (

9 comments:

James Kabaq said...

Aik...?! Sama la problemnya ngan kamera mekorg ya A430. Masih tersadai sik tauk maok polah apa. 1st camera mek 2 awa ya. blm d repair juak. Syg juak ngan kamera ya, wpun skrinnya kecik tp kacak gmbr nya.

Norris said...

yala jam...sayang betul..mun repair ada gine ho? berbaloi sik ka...hmmm...

erolnukman said...

mun repair belum tentu aku bagus macam asal..& maybe sik berbaloi bebanding beli baru...=)

Canon Ixus 105 12.1MP, 28mm Wide Angle pun hasil nya memuaskan.Sebab aku pun makey kamera ya..hehehe...
Sik pun DSLR terus..

Willie a.k.a Reptoz said...

Ku suggest kawu ambik kamera aku yg kacak dan bergaya dan baru. Olymopus Digicam dgn harga RM1,000. Boleh nego. hahaha

Pangeran said...

aku rasa bersalah.. Asai ka terbai nyawa ku maya ku meda gmbr ya makanya. huhu.. Ku ingt white balance nyak yg prob ya..

Norris said...

ehehe...thanks all..
Erol = rasanya nak dslr la..tapi lom..mun dah meli nak berguru ngan ktk 2 willie la..
Wilie = u sik sayang ka kamera kau ya willie?
pengeran = relax la..dah masanya rosak..nak buat apa...

Pangeran said...

Ku br uipdate blog ku. feel free to visit bro..

BB' L@uRa said...

aku pun gik musyikil...pahal kamera ku A430 ulih bc masalah yang sama. kaera ku x kala laboh/kena aik pun...enti ka repair pun, ku rasa x berbaloi...beli baru jakla ris...

Norris said...

nyamai nyak wa...dslr in my list..