Saturday, May 1, 2010

My EOS

Shallom...Puji Tuhan..marek dengan ada nya Pc Fair, dan 2 kali sabey ke sia..akhirnya aku (ditemani) isteri terchenta telah berjaya membeli dslr yang telah diidamkan bersama sejak last year..setelah menongkah arus dan ribut badai mengumpul duit yg sik seberapa ya tek dapat la mek dua merasa kamera ya tek..susah juak makey nya duhal...sama la mek dua training tek..antaranya gambar yang telah dicoba tek seperti dibawah..
gambar coba2 tok ah...lom pandey makey..diat aja dan komen leh...

tok liwan ambik pagi tadi...

 tok aku ambik mlm tadi...nak test kei macro tek...mcm sik menjadi..maklumla basic lens..well..slow2 la nak..
cover lens nya tek...eh...tok aja laa dolok hoo..nunggu aku dah berguru dan kawan2 lok..
peace..

9 comments:

Willie a.k.a Reptoz said...

Haha...

Nampak dah perubahan. Mula-mula layout blog baru, pasya gambar dah semakin mantap. Itu lah dipanggil sebagai penangan maut DSLR.

Canon model apa tek? Sik jadi pengikut Nikon lah? Hahaha...

Willie a.k.a Reptoz said...

Jangan lupak ngabas blog baru aku di http://whenteacherspeaks.blogspot.com

Stella said...

Uih, boleh tahan...Best ada juak ada dslr...takpa2, next time i but one. hehe. anyway, such a CUUUUUTEEEEEE baby.... ;))))))

Krisno said...

Wah..satu perasaan yang patut dipuji..pengambilan gambar yang sangat baik dengan DSLR yang baru..well done..bolehlah u ambil gambar untuk gereja nanti, lakukan untuk Tuhan..langkah seterusnya, mahirkan diri dalam adobe photoshop CS2 atau yg terkini untuk edit gambar..bila dah cuba, u akan merasa keajaibannya...

James Kabaq said...

Wowwiii!!! Dah beli DSLR nya owh... Mcm ne ndak perasaan nya ya owh...? :-)
Wat ever it takes, Kaseh tetap cute. Geram!!!

Kal Jis said...

Siap dah da DSLR lah nya.. geng2 pastuk sikpat carikmkn gik kekekeke.. Tahniah bro.. Its a canon! delighting owes.. :)

erolnukman said...

tahniahhh!!! nya dah ada DSLR..ada hikmah kamera lamak rosak.Atau pun sengaja dirosakkan semata2 nak beli DSLR.hahahaha!!

apa2pun gambar kacak.sik kira kit lens skali pun..

BB' L@uRa said...

wah...ris!! nuan dah beli dslr...mimpi ngeri aku lepas tok...ngenang dslr aku x terbeli2 gik...kim slm peluk cium ngau kasih!! cuteeeeeee....

Norris said...

thanks all
willie..aku minat canon...nda nemu mun dah ka upgrade ila..ekekeke..a
stella :dah keja gerenti dpat beli..
krisno : thanks guru....
james : perasaan? masa meli hati bebunga2...
kal jis : ehehe..cari makan?..lom sampey tahap ya eh...
erol : nang mena rusak rol..sik bulak..eekeke...
awa : bekikis bulu betis waa...janji nda memudaratkan kitai..