Tuesday, July 27, 2010

Ngerepak@komplen@madah aja...

       hmm...aku mun part 5S tok memang aku suka sebab kita akan nangga perubahan mendadak dalam suasana pejabat kita nak..sik kita gov ka swasta ka...mmg best..mun nangga hiasan dak Bank, rendok nangga bah...dgn sticker nya...dgn banner nya..semangat kerja...tapi semua ya free kali...semua peralatan...pekakas-pekakas semu datang dari HQ sidanya kali...ngak nunggu barang2 datang terus pasang2..siap..
     Tapi part gov tok...5s semangat nak molah..tapi yg sedihnya part molah banner,sticker,alas kain meja dan macam2 agik mesti pulus dari kocek kita...siktau la opis kitakorg la nak...sik la ngutuk..tau la kita utk kebaikan kecantikan opis...tapi yala tek...pensijilan 5s tok berterusan...so tiap taun la kena upgrade hiasan..dan macam2 agik la...ya sigek hal...seba duit ya kolek2...tontong2..
sigek agik yang selalu molah aku kecewa "TENAGA KERJA".....tok la selalu molah ku jem!..nama dah tau gotong royong molah...tapi manusia tok..susah...dari 10 urg disuruh kerjsama ngak 4 org jak semangat...yang 6 org tok macam sik paham...yala aku selalu sakit ati...aku mmg sik suka urg dalam golong 6 org ya...sikda perasaan ka ngan kawan2...sama juak ada kerja hakiki masing2..tapi tolong la hoo...untuk opis diri mpun..nak madah nya udah ngeluar duit...kamek org nak 4 org ya sik ngeluar kolek sama ka?
      atau kamekorg tok golongan rasa bertanggungjawab yg (sukati org nguli) dan sidanya golongan bijak pandai dan nampak bertanggungjawab...BORING la dengan manusia golongan 6 org ya...sama juak makan gaji...sik juak lebih kurang gaji kita ya...lain la dak Bos...sikdapat la nak nganok Bos..Bos kan byk kerja (mun nya ekot sekali lebih bagus)..bagus lagi...
    yala manusia...macam pala otak dicipta Tuhan..sesempurnanya dari haiwan tapi sik makey 100%...
   apa sidanya mikir orang lain sikda perasaan ka?...bagus ku nyuruh Monyet kerja lagi bagus...mun sidanya nangga post aku tok ..pasti muka sidanya macam monyet tok juak...nahhhh....ambik kau...

marah monkey
nak ney kategori kitakorg? yang muka marah ya ka? (pembangkang opis) atau yang sebelah ya..menurut perintah?

moral : berkerjasamalah waktu kita diperlukan bersama...bersyukur dengan apa yang ada...aku bukan marah tapi ku geram...aku pun manusia biasa...yang tidak punya apa-apa..dan ingin menjadi lebih baik dari kemarin..

11 comments:

Beautiful Stranger said...

kmk sikpandey mok 5s..sbb smua bnda rasa penting..alu terbengkalai usaha murni 5s...nang benar..bkn smua org spt kita..kita jak smgt..

Krisno said...

Aku pun setuju juak...sik patut kita makei duit poket sendiri untuk 5s di pejabat...kita kerja untuk duit..bukan bagi untuk ofis balik kot...

Amni said...

Kmk mula2 sik semangat. Tapi dah nangga opis kacak olehnya lu semngat kmk.. hahah.. tapi dah opis baru tok.. haihhh... hampeh lu...

kal jis (im not carl zeiss) said...

Kerja dalam satu pasukan adalah terbaik dari kerja sorang dirik hoh.. SIk al, lak sidak kenak balasan bah.. hehe..

AmirFX said...

Pa benda 5s ya? hoho.. Nway, sabar jak bro.. Mun ada gik kelak ktk pau jak sapa nak sik keja ya byk sikit dari org yg bekerja bok kira adil... hehe...

Nono Fara said...

My dear Mr. Norris. You have right untuk let out apa kitak rs.. I feel you. Sometimes di blog jak kita leh express apa dalam hati kita but beware if ada org main padah2 mun terbaca apa yang kitak tulis.. :)

Anyway, I like the tone untuk gambar monyet ya.. ekekek :)

Nono Fara said...

My dear Mr. Norris. You have right untuk let out apa kitak rs.. I feel you. Sometimes di blog jak kita leh express apa dalam hati kita but beware if ada org main padah2 mun terbaca apa yang kitak tulis.. :)

Anyway, I like the tone untuk gambar monyet ya.. ekekek :)

Nono Fara said...

Sorry terposted twice wuwuwuw

Abg.Syuk said...

keja seorg lebih aman..

erolnukman said...

part dengan boss aku tok bengkeng sikit...hehee...tp part bkerjasama aku nang suka..aku antara tergolong dalam golongan 4orang ya.Bila bkerja dgn org nak sik brapa nak tauk reti yalah molah aku hilang semangat.hehehe....lelah2 jak kita tok tek semangat lebih.org lain?

Norris said...

Beautiful Stranger : ehehe..patut semua semangat..kita kan satu warga kerja..sikpa la..anggap jak sida yg golongan 6 orang ya uzur..

Krisno : apa boleh buat...kerja dpt gaji...bagi sikit kei 5s...ehehe..umpama bercita tinggi tp asas sikda bah...

Amni : opis baru la senang polah 5s..dah buliding baru tek..jangan pindah keja tempat baru la...ehehe

kal jis : balasan? rasa kedak kamekorg yg lelah2 tok sik pandey abis molah..yang sik keja maintain jak..sikda nampak mcm kena balasan..hmmm :)

AmirFX : pjg cerita nak madah hal 5s..ehehehe...sik pandey madah..pasal mencantikkan opis dan ngemas ofis kei 5 cara susun,sisih,sapu,seragam dan sentiasa amal..lebih kurang gia la..

NONO : hmm...sikpa..sida ya bukan bloggers pon....ahahahaha...

Abg Syuk : ney pat keja sorang benda tok bro...sebab selalu urgent...maklum la last minit...
tp mun part ambik gambar jalan sorang2 best...sukati jak..no rules..

Erol : mena ya bro...but still sik dapat lawan Bos..nya always betul (walau salah)...ney nak molah..kita tok kuli..(bersyukur jak la..) marah kecewa jangan sampey sehari...2 3 jam udah la hoo...dosa kelak..ehehe..luaha hati jak marek...ari tok dah semangat balit...
ada lawatan 5s dari UNIMAS ari tok..hmmm..kacak giler la opis mek orang tok..