Sunday, October 3, 2010

lepak&bual&senda&tawa@loya-loya

Hello...sorry mun aku 2 3 hari tok sikda blog walking ke blog-blog kitakorg hoo..bz aku dikampung lately...laju juak blog kitakorg update..sampai 2 3 post dalam 2 3 ari tok...ketinggalan aku maca nya...tedah..sikpa..esok ku baca dan kone hoo...ku pun sikda gilak barang nak share...cuma last friday night ada kawan dari Bintulu datang mau jumpa kamu leaders region 5 dan region 6 ada hal bincang..so nya mau jumpa meeting santai aja..sikmau mcm meeting formal...aku suka agi sik formal sebenarnya mun meeting..dapat rehat-rehat dikit...sik stress gilak kan..so 2 3 hari sebelum ya maka berfb fb la sida tok (ngan aku sekali) bincang-bincang2 sine nak polah meeting ya tek...so mcm2 la ide tek...so last-last sida madah Atmosfera..seberang Spring...uiks...sik kala aku p sia..so aku setuju la p sia...kedai tok halal..dan pemandangan best...cuma first time pegi tek tekalatkalat la mek org kedak manusia sik kala masuk pasar tek...aku nait ke atas..dalam 30 jam nunggu sia tek kawan2 pun mula datang2...lepas ya aku la tek dolok ngoder tek...ada juak dalam ati berapa nak rega air sitok....kekejut nangga....fuh!...nang boleh tahan juak la rega...order aja la ai nak bernama Lavender tek...(rasa dirik sedap la ai ya tek)...alu kawan sorang tok nanya air biasa...alu la dgn lawa nya ompuan nak keja sia mcm lawa nyaut "sori...air local sikda di atas...mun nak minum local...sila gi dibah".,..cis.! eksen pula...ingat mekorg sikda duit ka? nanya jak bah alu layan mek org kedak OKU jak..hish...OKU pun sik boleh kita layan gia...kaka la bagus dikit...then mekorg pindah la dibah tek..aku suruh ompuan ya antar ai ku ke dibah juak..duli...aku ada HAK!...
Then dibah baru la ada ai local tek...konon nya...kira orait la rega...aku tek dah terlanjur minum ai ya tek nunggu aja la tek..tunggu2 punya tunggu,,maka datang la ai ku tek..,,,uih,,,menarik rupa...ada lemon2 atas nya..ai putih..sekali rasa!!!!!!!!!!!!!!....rupanya ai Sperite ya engkah ngan adala sirap lavender sikit...HAMPEh!...mcm ya aja?!...rega rm7.90....wajar ka?....tapi ku sabar aja memandangkan aku sikmo kakar banyak...da lain pun mula la order mkn2 dan ai2 dan mek org pun start meeting atau dgn kata lain loya...dah kakar2..loya2...hal penting hal lucu hal keluarga hal peribdi...dalam jam 10.30pm ya pulang la mekorg...lupa akhirnya dgn kisah ai ya tek...sikmau la ku gi sia agi...kotan ompuan ya lawa tek...hish....memandangkan ku ada mbak kemre mlm ya maka da la gambar2 sikit...



thanks Frank...datang lagi lain kali...


tau ney ai aku ya mahal ya...ya..gelas putih ai nya ya...indah kahabar dari rupa...

ai aku..

 













9 comments:

labulabi said...

wow.aku suka nangga gambar mcm tok bro.natural bah.x perlu pasang payung.hehehe.mun mok murah kat siang-siang ya murah.hehehe.biasalah duduk kede ada nama mahal.hehehe

Norris said...

labu: makseh..biasa2 aja..ney day nak mbak payung pok..ahahaha...siang2 bisin gilak..lama sik jumpa kitak labu...rindu..

fLo said...

ermmm..menarik jak tmpt mkn ya!kekek..
sesuai utk gossip girl..kakakaka..
mok try g sia blt kuch lak..
pssttt~~ mknan sedap x?

Ninie Nordin said...

waahh. lapa mek ngga nasi ayam penyett! grrrr. -.-

Krisno said...

Steady lah ko ambik gambar hehehe...

erolnukman said...

kahkahkah...jgn sik ncerik air import bah.tp brg makan nampak cam nyaman..

gambar makin steady pok..

Abg.Syuk said...

oooii.. lain macam jak bunyi rindu rindu..

suka gambar glas bebaris ya,,, love bokehnya so much

BB' L@uRa said...

nyaman ka makan sia ris? mok try mun balit kch kelak...

Mus said...

kacak-kacak gambar ya