Thursday, August 12, 2010

Dah lama sarawak 1 Malaysia

Hello...lama sik memblogkan diri tok..ehehe..sikda bahan sebenarnya...ari tok ada bahan..ehehe..nak cerita hal bulan posa tok...hari pertama orang posa ya tek, aku and isteri terchenta ekot juak gi pasar ramadan tek di bt.7...cun cuaca masa ya sangatla mengizinkan...sedang2 panas...on da way p sia jalan dah sesak..nang rami la urang sia...kanopi sia nang berasap2 (bukan kebakaran) tapi asapa urang bepanggang tek eh...nang best...masuk jak dalam ya..pergh!...manusia kedak nangga concert...sik kira la melayu cina dayak india sia..semua ada...yala tek..1 malaysia tok sebenarnya dah lama di sarawak..sebelum idea PM kita ya, 1 sarawak da lama ujud la..angkat tangan sapa sik setuju? gerenti setuju punya kitakorang...
nek tok apa2 function...cina ka dayak ka..melayu ka..semua bangsa, agama mesti ada ekot ngerami nya...aku bangga dan suka diam di Sarawak..best giler...best dan sangat bersyukur dapat kawan2 dari semua suku bangsa...idup dalam satu kampung pendek kata...semua ok saja...kan kan...
kita rakyat Sarawak patut bangga dengan identiti kita sitok..jadi contoh yang baik...
Jadi...masa di pasar ramadan tek aku n bini meli kueh2 sikit..cerik kuih yang jarang di jual masa ari biasa...yang ku hartus beli mestila ikan keli..nang nyaman binatang ya...cecah sambil agikk...fuh!!!!!!!!....
well malam ya kami sekeluarga enjoy ikan keli ya...dan kuih2 ya...
kitakorg gine?...ada support muslim friends business tek? ehehehe..
Ujung minggu tok nak meli kuih di serian la...rindu ngan kueh perauk...sedap wooooo..so layan la gambar2 yang ada tok..kei bukti ku pegi la hoo..ahahaha...



2
wajib beli...coz sedap gilak

panggang


sesak


slurp!


pilih pilih...


macam-macam ada


minuman jus
haus!!!!

11 comments:

Beautiful Stranger said...

blm ngabas bazaar gik so far..huhuhu kmk maok smua ya!!

Kenny De said...

haha.. nya mala drop komen di blog tpi lamak sik update blog nya mpun..hehe.. apa2 pun thanks for dropping by bro! and selamat berpuasa buat bro & family :)

erolnukman said...

wahhhh...time2 tok nang malar tegoda ng gambar makanan...hahahaha

fLo said...

waduh!!! lapar ngga mkanan ya..hahahah...=p

Norris said...

BS: apa tunggu agik...jom!
Kenny De : ehehehea.aku sik puasa la..aku iban..ahahaha...
Erol : biasa la..tahan2...sik lama gik petang..
flo : lapar?...ambik jak apa2 lam gambar ya kei bekal..ahaha

Hajib said...

makin berselera jak nangga gamba barang makan di amik kacak2 camtok.. hehehe

Krisno said...

Berselera tengok gambar makanan hehehe...

Nono Fara said...

Kmk dolok sik pandey makan ikan keli. kmk try makan masa kmk matric rah uia pj lok. tang nyaman jak nagga kawan kmk makan keli goreng dgn sambal tumis pedas gilerr. tapi nang nyaman la hee! tapi mun keli masak gulai (bekuah sik pandey kmk nak makan) :P mun org polah sendat kit geruk kmk nak nerimak.. emak kmk penah polah sekali, boleh la kmk nerimak sikit. ekeke ;p

anyway kmk tertarit nangga air watermelon ya. kenak nya kaler biruuu :P

ps. bok bkesempatan nak raon2 tok..
pss. di swk nang 1 malaysia ya menjadi, d sjung sik gilak.. urg sitok sensitip gilak.. :)
psss. selamat menyambut bolan posa juak walaupun kitak sik posa :P hee!

Willie a.k.a Reptoz said...

Best eh.

kal jis (im not carl zeiss) said...

Mena kata u ya pok.. Dato Najib pun madah Sabah n Sarawak adalah model 1Malaysia sebenarnya... Best diam di Swak coz i pun byk member geng keras org Iban, Bidayuh, Melanau and cina..

designationjazz said...

fuhh! lamak ku x singgah ctok.. tup tup trus nangga bazaar ramadhan.. aduss! lapar trus.. hehe