Sunday, August 8, 2010

save DSLR use optional gadget

hello....rakyat bloggers..setelah membaca post latest willie malam tadi..aku terasa aku agak membazir dalam ngambik gambar kei kemre yg ku sayang (sayang sebab ngumpul duit kei meli dah tahap merangkak)...taksub laa katakan nak...asal kemre di tangan abis digambar barang,pemandangan, manusia..tapi hasil daripada gambar ya sikda..(aku sik pandey la cari belanja kei gambar..kelemahan aku kot) tapi lepas mikir2 nimbang2 nasihat kawan bait aku willie ya tek..aku pun tersedar dari mimpi..thanks willie...
yala guna kawan nak...sik la jadi kawan masa senang aja...kebetulan la petang marek aku jalan2 ngan isteri terchenta aku di india street...niat nak jalan2..tapi last2 meli kain kei molah langsir...(boh salah paham..bukan utk raya hoo..) ehehehe....saja meli kei molah rumah makin kacak...(konfiden jak) ahaks~!. so marek hanya mbak hp sony k770i aku aja..kei bekal..
dolok masa digicam ku ada nang ditangan aja digicam ya...kerana terlalu taksub tek sik sampey setahun ku makey alu rusak...
itam jak gambar nya...nak repair berapa nda ka rega repair nya...
mun nya agi sihat yala optional kemre paling senang di mbak..rindu pula aku dgn nya...
hmm...ada duit ka kei repair? sine dapat duit tek?...sapa ada kantau luar tek kei cari duit lebih?..eheheehe..pat la aku meli digicam baru...

tapi kei hp ok juak bah hoo..apa la salah....baru ku tahu...bukan hanya DSLR dapat ambik gambar kacak2...hp pun boleh...janji kreatif...mena sik?...
so yang ada digicam ka..hp power2 ya...boh malu ..pakey jak...dah ya aja kita mampu meli...apa? ...
gambar dibah tok kei hp la hoo...edit sikit2 kei menkacakkan lagi mood nya...aiseh...
bersyukur dgn apa kitakorg ada hoo...janji hasil ROCK!!!!!....


3 igek gambar tok adalah gambar yang benar2 panas kuar dari kuali (hp aku)
DUN building

waterfront

lovely evening

so...apa pikiran kitak orang?....

8 comments:

fLo said...

ermmm...mena juak kata dirik..
xpelu taksub..lak dh rosak meleleh aik mata pikir nk repair nk...=p
thanks sharing info...now realize xsuma benda mahal hasilnya kacak..heheheh..

kal jis (im not carl zeiss) said...

Sama cmcm komen i ngan willie tek.. mun i sik tauk u makei digicam tek mesti i ingat u makei DSLR utk gambar tuk.. Thats prove that ur a really creative person.. congrats pok.. :)

erolnukman said...

sangat brsetuju..yalah aku kadang2 ambik gmbar makey kamera digital biasa bini aku mpun...cukup senang nak mbak pegi cney2...tp stakat tok modal k meli DSLR aku dah lepas...hehehe!

mat said...

sokong...

Abg.Syuk said...

kamera hanya tools ajak... yang penting org belakang kamera...

AmirFX said...

Aku msh juak makei kemere phone k ambik gambar.. Biasa editlah nyuruh gambar lebih nampak kacak... Mun ada kemere DSLR ya advantage la...

Anonymous said...

stuju.stuju.stuju

Chybee said...

first photo mmg sgt cantik!!! tak sangka dr handphone je