Wednesday, August 18, 2010

Opp...senyum dik...jangan gerak dik....ok..tahan...tahan...

Norris : opp..opp....tahan...tahan...dik...jangan gerak dik...ok..senyum....kuci..kuci...

"Ungkapan tok la selalu keluar mun nak ngambik gambar group ka gambar sida nembiak ka...nang susah...tapi kadang-kadang sida nya lucu juak ssampey kita yang ketawa dolok...tapi apa-apa pun ekspresi muka sidanya tetap unik bagi aku...banyak juak cobaan aku ngambar sidanya...lebih lagi mun first time..yang best pun sidanya pandey molah pose tanpa diarah...ya saat manis pun dah nangga gambar-gambar sidanya dalam kemre atau pc...well..aku nak kongsi sikit la pengalaman aku yang baru setahun jagung tok hoo...
gambar first ya gambar isteri terchenta masa dalam rumah...try-try aja bah...maklumla dahada experiance tek bergambar dalam studio masa ambik pre-wedding photo dolok...kira mek dua agi belalak la..ehehe..ok la..ya aja kei kongsi ngan kitakorang...
mun ada yang harus dikomen...komen la..sak ku dapat memperbaiki tek...jangan nyuruh ku meli lens buluh betong dan mcm2 la hoo..sebab sikda belanja sampey sia...kira beri tips yang murah2 pun sikpa...bak kata Abg. Syuk..aku hanya jurugambar kampung..ehehehe..tapi nya (Abg Syuk) mcm dah sik layak kei title ya agik eh...ehehehe..sorry bro...minjam nama lok..ehehehe
ok bye2....tata titi tutu....
my wife


acie


kazen 1


sharp eyes


hensem boy


one for the album

p/s : aku mau juak jadi model...nda alah2 urg muka urang lain dalam blog aku tok..ahahaa..sapa sanggup ngambik gambar aku?

8 comments:

kal jis (im not carl zeiss) said...

wah pok.. dari segi rona, kira dah mantap.. sik tauk pa nak komen.. Sbb apa juak berkaitan ngan photography is art.. kaler, angle, dah ok.. maybe kita duak kenak blaja strobist ngan syuk klak ok sik?

AmirFX said...

Nice pic.. Gambar last abis ya paling best sebab k rona filem zaman lok marek.. haha..

erolnukman said...

gmbar 1st & gmbar last skali ya kacak..nak komen lebih2 aku pun sik brapa nak tauk.kacak ya nang cukup subjektif...
pasal lens,apa2 lens pun ok sbenarnya...teknologi susah nak d kejar.laju gilak.guna apa yg ada..
aku maok juak join ktk 2 kaljis blajar strobis dari syuk..sik prnah ku coba main strobis ya...kurang minat @ kurang mampu aku pun sik pasti..hahahaha

Beautiful Stranger said...

kacak angle ktk..keep it up..

Norris said...

kaljis : makseh...aku mmg nak belajar dgn Abg. Syuk stobis ya...ya ku semangat nak meli flash tok...bila dapat berguru ngan nya ho?...raya tok kali nak? ehehehe..

AmirFx : tengkiu2..gambar last inspired by nonofara photo style..pinjam skill Nono..eehehehe

Erol :kurang berminat?...jumpa dolok baru tau..ahahaha...share acc la kita..share new skills bro..

BS : mupok2...belajar..

fLo said...

cute miak no 2 ya...pnde pose hooo..heheheheh...
nice pic..=p

Kenny De said...

kelak kmk ngambik nya bro.. mok nangga hasil tangkapan kmk..lihat di blog mek..haha~mena tuk aih..bukan calang2 pun model...haha!

BB' L@uRa said...

RIS!!! AKU BERIK KOMEN TOK!

anyway, aku suka gmbr last...klasik. tp yg lain2 nya pun kiut...ila ku ngambik gmbr nuan neh...nganti ku pulai...hehe

p/s: bc lah link nn ba blog aku...ba kategori frens n family...