Saturday, August 21, 2010

hujung minggu di Serian


bunga apa?

ehllo....hmm...topik atas ya mcm serian ya jauh...sebenarnya every week ku pulang jenguk parents aku di Serian..ntah..aku enjoy life di Serian...sik buzy....relax aja...pasar dekat dgn rumah...peacefull...dapat nangga pokok2....pagi2 sejuk....malam sejuk..maklumla rumah di kampung...tapi ari tok isteri dan anak sik ekot pulang...ada komitmen sidanya di kampung..aku pun ada komitmen juak di serian..ehehe..sikpa..pisah semalam aja bah hoo...pisah sehari..rindu bagai bertahun...aiseh...jiwang...

teka apa?

Well yang menariknya  petang tek..aku molah blind date..ejehehe..bukan la..aku jumpa seorang sifu photog di pasar...Cikgu Pilis...3 jam nya share skill dan pengalaman..masing2 mek duak habiskan 2 gelas teh tarik...selain dari perut penuh...otak aku pun penuh juak...sik juak abis...tapi Cikgu tok minat Storbist..aku minat juak...maybe next week ada masa nya bawa aku polah..best eh..sik sabar...Cikgu tok very nice guy...sik lokek ilmu...cuma aku sikdapat tangkap semua yang nya cerita...byk gilak...aku sebenarnya suka pratikal dari teori..cepat gik masuk pala otak aku..tapi thanks banyak la dengan ilmu2 yg mencurah2 tek...
mcm biak baru nangga ABC aku..ternangga banyak dari bercakap la aku tek...

new puppy

yang best lagi..aku diberi peluang megang 550D nya...test lens nya..lupa pula aku lens apa tek...hmm..besar meriam jak lens ya tek..ish...berat kali juak...terkena racun ka aku? ehehehe...
sik la kali...tapi berbangga ada kawan yang sudi ngajar...aku budak baru belajar...Terima kasih Cikgu Pilis..

lalat yg mati
hmm...sikda gambar gilak la hoo...kei tangga kitakorang...thinking of next step in photography...bye..

liminet

kita minum dulu

13 comments:

erolnukman said...

rasanya semua org suka praktikal dr teori..hehehe!

kacak gmbar lalat2 yg tertewas d medan perang..=)

Norris said...

erol : yala Rol.betul2..tapi best agik praktikal terus hoo..ehehe..tamak betul aku tok

Kenny De said...

kacak bro! marvelous la gmbr ya.. lain kali cari model boh jauh.. aku tuk kaki bergambar juak..hehe :) ..who knows one day?..haha!

fLo said...

cute bobby(asuk) ya lok...heee......
gmba lalat ya......cne oleh ya..hahahaha..nang la byk lok..

AmirFX said...

Aek belon ehhh.. Lamak dah sik cerik aek ya... Mudahan ada gik rumah ngidang aek belon raya tok kelak...

Beautiful Stranger said...

cute asuk ya!! bunga apa ya?

BB' L@uRa said...

wahseh...stail2 gmbr dik diatu neh. aik belon? klasik eh...

Krisno said...

Wah..sudah banyak improvement..aku cadangkan ko amik part time photographer amik gambar orang kawin,birthday dan potraits hehehe..

James Kabaq said...

Banyak improve dah eh...
Gambar ke-2 ya, gmbr dlm buluh kah?
terserlah keayuan lalat2 itu hehehe...

Aik lemenet(lemonade) ya.... mmmm sedap....

kal jis (im not carl zeiss) said...

fuyyoh... biar bena.. bok jumpa skali alu kacak2 gambar pok.. siyes kacak.. bravo!

ku kompius tuk.. cikgu philis ya framtop kah?

Nono Fara said...

same here. i prefer something practical rather than theoretical.. sbb yalah i value outings so much! hehe..

btw, i like all the pichas! impressive la! ;)

Norris said...

kenny D : wah semangat jadi model..boleh sikda salah..asala rajin ekot jak lain kali...ada masa kelak madah..

flo : lalat ya rah dapur...kenak perangkap gam ya...ahahaha...ku gambar sebelum dibuang...jiran punya pasal..inang manok cun di area dapur me org..nama dah kampung..eheheh

AmirFX : first time ku nengar urg madah ya ai belon...sine asal nama ai belon ya? mek orang di serian ngelar nya air liminet (bidayuh style of saying) unik ada nama nya...gawai krismas ai ya wajib beli.murah dah sedap..

BS : Anak asuk baru lahir...ehehe..aku pun siktau nama buinga ya...batang yang berduri...depan rumah di serian..kacak...

Awa: stail2...agi belajar wa...best amai nama ai belon..eheheh

Krisno : ku malu la ambik gambar org kawin dsbnya...sik layak rasanya..ku sikda skill..

James : kau org pertama teka dengan betul gambar ya dalam buluh...maksudnya perspektif fikiran kau luas..ahaha. ai ya mmg sedap..

Kaljis : adeh...malu ku pok..biasa2 aja ya...Frampton lain....cikgu pilis lain juak...pulang lak kita jumpa la pok..ehehehe..

nonofara : eheheh best ada org nyokong aku..ehehehehe..

P/s: thanks all for all ya comments..aku nak blog walking blog kitakorg gik tok...see ya..

labulabi said...

cegu phil ya make lens 70-200 2.8 nak.mun x salah ingat aku la.dolok da aku nangga masa kat kpg taee.harap kita dapat bertemu raya kelak k.