Sunday, August 22, 2010

light trail tidak terancang

Elo..masa di serian ya tek sempat la aku lepak di Burger kawan aku di depan hospital ya...aku sik makan la masa ya..cuma datang bertandang mengamit memori cerita ngan kawan2 sia..byk memori sia sebab pernah kerja sia selama setahun dolok...best juak dapat jumpa sidanya...then ku terfikir nak molah light trail..gine hoo?
kemra ada dalam keta..
tripod sikda..
should i try doing it handheld aja?
try jak la...ambik jak kemre terus trus...dalam 5 cubaan tok yang terbaik ku dapat...
aku perlukan komen dan tunjuk ajar daripada kitakorg yang pernah polah light trail..ok ...adios..happy monday...

1st time shot

8 comments:

fLo said...

heee~~~ xpnde komen..
yg mek tauk kacak jak...=p

Beautiful Stranger said...

sekali tangga nang kacak! tp gik blm ada aura kehidupan street light photo ya..tp hand held nang agak sukar la ow..haha

labulabi said...

hemm.gambar cam tok mun nak ambik mok da tripod jok pok.p x semestinya tripod.kah atas benda yg x bergerak pun bleh.contohya kah atas keta ka.atas kusi ka.pasya make mood s kat.ejas nya pun speed.pasya try la sebanyak mungkin.tapi pastikan dalam speed yang berbeza.sampe kita puas hati ngan gambar,contohnya malam ya nampak kebiruan, lampu ya da bentuk star.mun da moto bejalan nya menghasilka cahaya yg menanjang.aku pun blom pas juak makin slow shutter,tapi x salah aku kongsi ngan kitak org nak.jadi cubalah.jgn lupak outing kelak k.

erolnukman said...

rasanya shutter dah cun..tp sik brapa detail..bukaan aperture polah kecik(nombor besar)..aku rasa lah...aku pun bukan pas juak...try & error jak..
apa2pun mst juak makey tripod dlm hal tok..tp aku sik suka mbak tripod..hehehe

Willie a.k.a Reptoz said...

Macam kenal aku tmpt ni...tapi di mana yeah? macam ada burger stall di sana.

James Kabaq said...

Satu percubaan yang baik. aku pun baru mok blajar amik gmbr mcm tok make magic cam (digicam) mekorg ya

Nono Fara said...

yups if maok ambik light trail mmg kenak pakey tripod. but if handheld pun dah OK, sik payah tripod pun sik apa. :D

BB' L@uRa said...

aku pun baru blajar amik gmbr mcm tok ris...tp ngena digi cam jaklah...ngena mode firework. tp gmbr2 mcm tok mmg perlu ngena tripod la..ataupun engkah atas tmpt ti stable...(eseh...nemu2 gak aku merik tips...niru sidak ti ba atas nya jak sbenar ya...hehe)